Skip to main content

In deze case laat ik het werk zien dat ik heb gemaakt voor Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais. Ik heb zelf Annemieke Bais, de oprichter van de organisatie, benaderd in 2018 of ik een Instagram pagina mocht opzetten voor de dansschool. Ik ben daarna zelf benaderd met de vraag of ik de website een nieuwe uitstraling kon geven.

Dit is de klant

Dans- en Theaterstudio is in 2001 opgericht door Annemieke Bais en biedt al 20+ jaar een stabiele plek voor dansers uit de regio om te dansen. De school biedt verschillende stijlen aan, voornamelijk klassiek ballet en modern, maar ook jazz dans en musical/theater. Dansers en acteurs van alle niveaus en leeftijden kunnen hier terecht.

Waar woorden stoppen… begint dans.

Dans- en Theaterstudio werkt alleen samen met professioneel MBO of HBO opgeleide docenten, waardoor er zekerheid is van hoge kwaliteit in de lessen. De dansschool traint daarbij de Company groepen; teams van gevorderde dansers die meedoen aan nationale en internationale danscompetities en producties van Beyond Words Productions.

Dit is wat ik heb gemaakt

Evergreen Marketing x Dans- en Theaterstudio

Het was mijn taak als social media manager om Instagram en Facebook bij te houden door twee keer per week updates te plaatsen van de dansschool. Ik postte daarnaast sfeerimpressies van de lessen, bijvoorbeeld een stukje choreografie of een leuke warming-up. Alle content en informatie werd naar mij gestuurd via een groepsapp op Whatsapp van alle docenten waar ik ook in zat. Op deze manier kon informatie gemakkelijk naar mij gestuurd worden en ook zo andere docenten erbij te betrekken.

De content werd afgewisseld tussen video’s en foto’s van de lessen en tegels die ik maakte in Canva. De tegels gebruikte ik voor belangrijke updates en informatie over vakanties, voorstellingen en nieuwe lessen. Tijdens de coronaperiode communiceerde ik veel over wanneer de dansschool dicht of open was en voor wie via social media.

Naast social media heb ik ook de website van Dans- En Theaterstudio vernieuwd. Ik heb de website gemaakt in WordPress met behulp van het thema Salient. Het doel was om de website gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast wilde ik de professionele uitstraling matchen met de professionaliteit die je voelt in de dansschool zelf. Ook wilde ik de bezoeker van de website de sfeer laten proeven in hoe warm en gezellig de dansschool is. Daarom wordt je als bezoeker op de home pagina gelijk verwelkomt met een video van hoe de dansschool eruitziet.

Evergreen Marketing x Dans- En Theaterstudio

Verder is het als dansschool cruciaal dat alle informatie over jouw lessen, roosters en meer duidelijk te vinden is op je website. Ik heb verschillende webpagina’s gemaakt, waardoor alle informatie over de lessen, dansstijlen, roosters en meer in een helder overzicht te zien zijn. Ook heb ik ervoor gezorgd dat het aanvragen van proeflessen en het inschrijven bij de dansschool online gedaan kan worden. Dit werd voorheen gedaan via een geprint formulier die je meekreeg na je eerste proefles. Op deze manier werd het bijhouden van de administratie van de leerlingen eenvoudiger gemaakt.

Bekijk de website hier
Wil jij dit ook? Of juist iets anders? Check mijn diensten en prijzen hier

Leave a Reply