Skip to main content

Het meenemen van social media in je marketing is tegenwoordig voor veel bedrijven voor de hand liggend. Bedenk maar eens een bedrijf of organisatie die geen social media heeft. Maar waarom zou jij vanuit jouw onderneming social media moeten gebruiken? Heeft het echt zin om bijvoorbeeld dagelijks een post te plaatsen op Twitter of Instagram? Ik zag een interessant artikel voorbijkomen van Frankwatching waarin zij een onderzoek delen over de 5 grootste voordelen van social media. Deze leg ik je uit in deze blog.

1. Verhoogde exposure

Het allergrootste voordeel van social media marketing is het verhogen van je exposure. Dit wil zeggen dat jij meer zichtbaar bent als onderneming, waardoor meer potentiële klanten uit jouw doelgroep jou leren kennen. Het kost dan ook niet veel tijd en energie – mits je een sterke strategie hebt – om jouw naamsbekendheid te verhogen in vergelijking met bijvoorbeeld naar netwerk events gaan.

2. Verhoogd verkeer

Via social media kun je bovendien op een goede en makkelijke manier jouw volgers naar jouw website leiden. Je bent dus niet meer alleen afhankelijk van een goede SEO strategie om nieuwe mensen naar je site te krijgen. Je deelt bijvoorbeeld op LinkedIn gemakkelijk een link waar mensen direct op kunnen klikken. Daarnaast heb je op Instagram meerdere mogelijkheden om je website te delen, zoals een sticker in je stories of een link in de bio van je pagina.

3. Meer leads

Verder kun je met social media ook meer leads genereren. Leads zijn mensen die interesse tonen in het kopen van je product of dienst. Als je met regelmaat jouw aanbod direct of indirect promoot op jouw kanalen, breng je het meer onder de aandacht van je volgers, waardoor zij sneller geneigd zijn om bij jou aan te kloppen voor meer informatie over jouw aanbod.

4. Meer loyale fans

Daarnaast kun je met social media meer loyale fans creëren van jouw merk. Met de juiste content marketing vergroot je het vertrouwen en de betrokkenheid van je volgers, waardoor zij zich meer gaan binden aan jouw merk en wat jij deelt. Wil je meer weten over content marketing? Ik heb hier een blog over geschreven. Klik hier om deze te lezen.

5. Betere sales

Tot slot kun je met social media marketing ervoor zorgen dat je betere sales draait. Omdat je het vertrouwen opbouwt en veel informatie over jouw aanbod kan delen op je kanalen, kun je het makkelijker maken voor jouw potentiële klanten om klant te worden.

Hulp nodig?

Ik snap goed als de wereld van social media marketing nog vrij nieuw aanvoelt. Misschien denk je wel: “Jeetje, nu heb ik nóg een marketingmiddel waar ik mij in moet verdiepen…” Geen zorgen, want daar ben ik voor. Als je zelf je social media wilt beheren, maar graag iemand achter de hand wilt hebben voor vragen en advies, dan kun je mij inschakelen voor maandelijks tot wekelijks overleg. Wil je liever je gehele social media marketing aan ons overlaten? Dit is ook mogelijk! Bekijk mijn pakketten en prijzen hier.

Mocht je mijn hulp wel kunnen gebruiken, mail mij dan gerust of vul het contactformulier in en stel een datum en tijd voor! Dan kom ik zo snel mogelijk op je terug.

Leave a Reply