Skip to main content

Vanaf nu slaat Evergreen Marketing een nieuw pad in: wij willen onszelf profileren als een sociale onderneming. Oftewel: een social enterprise. Deze manier van ondernemen is iets wat ons erg aanspreekt, waar we ons gepassioneerd over voelen. Maar wat is sociaal ondernemen precies? En waarom kiezen wij hiervoor? In deze blog leggen wij je alles uit.

 

 

In een notendop

Een social enterprise is een vorm van ondernemen waarbij het maatschappelijk doel op prioriteit nummer één staat en alle financiële doelstellingen op nummer twee of zelfs drie. Een sociale onderneming is niet bij voorbaat een stichting of vereniging; de onderneming mag een winstgevend bedrijf zijn, zoals een eenmanszak, bv of vof. Het grootste gedeelte van de winst moet dan wel terug geïnvesteerd worden in het maatschappelijk doel van de onderneming en wordt niet in de zak van de CEO gestopt. Doelen als duurzaamheid of verbeteren van levensomstandigheden van mensen en dieren maken een social enterprise. Dit maatschappelijk doel is dus de hoofdzaak; winst maken is de bijzaak. Bovendien haalt een social enterprise hun inkomsten uit hun producten of diensten en zijn daarbij zelfstandig en onafhankelijk van subsidies en fondsen. Voor meer informatie en uitleg over dit onderwerp verwijzen wij je door naar de website van Social Enterprise NL.

 

Waarom wij ook?

De nummer één reden waarom wij onszelf nu willen neerzetten als sociale onderneming is omdat winst maken ons niet boeit. Wij vinden het ondernemen vanuit maatschappelijke doelen veel interessanter. Zo willen wij vanuit onze expertise in marketing en communicatie een impact maken op de mens en de wereld. Daarom kiezen wij vanaf nu bewust ervoor om alleen met klanten samen te werken die een maatschappelijk doel hebben en dit het belangrijkste vinden uit hun hele onderneming. Zo willen wij laten zien aan iedereen dat wij de maatschappelijke doelen van onze klanten serieus nemen en dat klanten op deze manier ook investeren in het bestaan van andere social enterprises. Als dat geen win-win is, dan weten wij het ook niet meer.

 

Hoe nu verder

Zet jij jezelf al neer als sociale onderneming? Of ontdek je deze term nu en herken je jezelf in hoe een social enterprise eruitziet? En zoek jij hulp of begeleiding in je marketing? Dan kun je bij ons terecht. Door contact met ons op te nemen, gaan wij met je vrijblijvend in gesprek om te kijken waar je hulpvragen liggen. Zoek je bijvoorbeeld iemand voor het overnemen van het maken en publiceren van online content? Of ben je op jacht naar iemand die je marketingstrategie grondig aanpakt? Of probeer je freelance versterking te vinden in je marketingteam? Check onze diensten om te zien wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Zien wij jouw e-mail straks tegemoet?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk onze diensten en prijzen hier

Leave a Reply