Skip to main content

Ik ben een grote voorstander van: gebruik meer dan één social mediaplatform. Het actief gebruiken van minstens twee social mediaplatformen voor je business brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat je veel meer mensen van je doelgroep kunt bereiken die potentiële klanten van je zijn. Maar ja, we weten inmiddels ook dat het onderhouden van één platform al veel tijd kost. Door de juiste platformen met elkaar te combineren, kun je alsnog de voordelen meekrijgen zonder dubbel zoveel tijd aan social media te besteden. In deze blog geef ik je mijn 5 beste social media combinaties.

1. Instagram en TikTok

De eerste combinatie die ik voor je heb, is Instagram en TikTok. Instagram is zich steeds meer aan het omzetten naar een video-based platform. Als je Instagram langer dan 5 jaar kent, dan weet je dat dit platform eerst hét platform was voor het delen van foto’s. Dat is nu verleden tijd. Instagram Reels zijn nu de manier om je volgers te bereiken, maar ook om nieuwe gebruikers te bereiken. Dit algoritme heeft TikTok ook. Zowel TikTok als Instagram Reels werken met video’s van maximaal 1 minuut en de video’s hebben een format van 1080 x 1920. Dit maakt het ideaal om jouw gemaakte video’s op zowel Instagram als TikTok te delen zonder dat het je extra tijd kost.

2. TikTok en YouTube

YouTube heeft sinds kort YouTube Shorts geïntroduceerd. Dit zijn korte video’s van maximaal 1 minuut in 1080 x 1920 format en deze zitten in een apart algoritme van de normale YouTube video’s. Herken je een patroon? TikTok heeft naast Instagram ook YouTube geïnspireerd om het algoritme over te nemen. Want het werkt. En het werkt goed. Dit betekent dus dat jij de video’s van TikTok ook op YouTube kunt uploaden. Het fijne van YouTube is dat dit platform van Google is. Dit betekent dat YouTube ook als search engine gebruikt wordt en dus dat jouw content altijd terug te vinden is als mensen er specifiek naar zoeken. Deze combinatie is vooral geschikt als jouw business diensten verkoopt.

3. Instagram en Facebook

Dit is misschien wel een van de meest klassieke social media combinaties. Sinds Facebook (of Meta) Instagram heeft gekocht, is het nog makkelijker geworden om jouw Instagram posts direct te delen op jouw Facebook bedrijfspagina. Zo zijn losse foto’s, video’s en carrousels deelbaar op beide platformen. Het inplannen van de content gaat ook gemakkelijk via Facebook Creator Studio. Wanneer je een post inplant op Instagram, kun je selecteren dat Creator Studio deze ook gelijk deelt op Facebook. Let op: zorg ervoor dat je Instagram en Facebook pagina met elkaar zijn gekoppeld, anders is deze optie niet mogelijk.

4. LinkedIn en Instagram

Wil je met je content de zakelijke richting opgaan, dan zijn LinkedIn en Instagram een goede combinatie. Alle content ideeën die je hebt voor LinkedIn zijn ook perfect om te delen op Instagram. Zo heeft LinkedIn dit artikel gepubliceerd met 75 content ideeën die geschikt zijn voor je business. Voor zakelijk gebruik van social media denken mensen snel aan LinkedIn, maar vergis je niet: Instagram begint ook steeds aantrekkelijker te worden voor ondernemers. Als je deze social media combinatie kiest, dan is een goede mix van persoonlijke en zakelijke content perfect.

5. Pinterest en TikTok

Verkoop jij fysieke producten en zoek jij dé ideale combinatie om deze te promoten? Dan zijn Pinterest en TikTok de platformen die jij moet gebruiken. Over Pinterest hoor je misschien niet vaak, maar Pinterest is voor small business owners een geweldig platform om te gebruiken. Deel foto’s en video’s van je producten op het platform en je kunt direct linken naar je webshop om het koopproces zo makkelijk mogelijk te maken. Ja, ook Pinterest houdt van video’s en daar komt TikTok bij kijken. TikTok is ook een prachtig platform om je producten te promoten. De korte TikTok video’s kun je opslaan en direct op Pinterest delen.

Moeite met kiezen?

Begrijpelijk… Elk platform lijkt hetzelfde, maar is toch weer anders. Dat maakt het uitkiezen van de juiste combinatie voor jouw bedrijf of organisatie er makkelijker op. Op zo’n moment is het fijn om iemand te hebben die een (ongezonde) hoeveelheid tijd en moeite heeft gestoken in planeet ‘Social Media’ en precies weet wat elk platform inhoudt en welke het beste zijn voor jou. Laat ik nou net zo’n iemand zijn.

Mocht je mijn hulp wel kunnen gebruiken, mail mij dan gerust of vul het contactformulier op mijn site in en stel een datum en tijd voor!

Leave a Reply